מצרכים:
כוס עדשים כתומות יבשות
כוס טחינה
כוס לימון
כפית מלח
כפית חוויאג׳
כף שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העדשים (אם יש זמן עדיף להשרות לשעה)
שמים את העדשים בסיר בינוני ומכסים במים 5 ס״מ מעל.
מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ15 דקות נוספות.
מסננים את העדשים מהמים (שומרים את המים בצד)
מעבירים את העדשים למעבד מזון, מוסיפים לימון, טחינה, מלח, חוויאג׳ וטוחנים לקבלת מחית חלקה.
מוסיפים שמן זית וטוחנים שוב.