מצרכים:
500 גרם כוסמת ירוקה
כוס ושליש מים
1 כפית שטוחה שמרים יבשים – אפשר גם בלי, הסבר למטה
2 כפות סילאן/ מייפל/דבש
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית עלי טימין/רוזמרין מיובשים/ אורגנו
3/4 כוס תוספות – חמוציות/עגבניות מיובשות/ זיתים/שום שחור.
מעט סומסום שחור או לבן לקישוט
הוראות הכנה:
1. שמים את הכוסמת בקערה גדולה ומכסים בהרבה מים. לפחות 5 ס”מ מים מעל הכוסמת. מניחים לה לספוג את הנוזלים ולהתרכך למשך הלילה.
2. מסננים את הכוסמת מהמים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים ו-1/3 כוסות מים וטוחנים במשך 2 דקות עד שנוצרת בלילה שדומה לטחינה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
3.מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות ומכסים עם מגבת או ניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה בטמפרטורת החדר.
4. מפזרים מעט סומסום לבן או שחור לקישוט אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך שעה עד שעה ורבעע ואז מוציאים, משחררים מהתבנית ואופים עוד 10 דקות ללא התבנית על מנת שהחלק התחתון, שנוטה טיפה להתרטב בתנור, יתייבש.
5.מחכים עד שהלחם יתקרר לפני שחותכים.